ESFR-Sprinklers

De nieuwe generatie sprinklers

ESFR’s noemt men ook weleens de nieuwe generatie sprinklers, die veel sneller werken en een veel grotere wateropbrengst hebben. Ze zouden vijf keer meer water sproeien dan een conventionele sprinkler. Bovendien hebben ze een vrij groot blusbereik (tot twaalf meter diep) en zijn ESFR-druppels tamelijk dik. Hierdoor hebben ze een sterk blussende werking.

ESFR staat voor EarlySuppressionFast Response: snel reageren om de brand sneller onder controle te krijgen. ESFR's hoeven niet – zoals bij conventionele sprinklers het geval is – op verschillende hoogtes geïnstalleerd te worden. Bovendien zijn de sprinklertanks en de pompinstallaties bij de oudere modellen veel groter en hoef je geen RWA te installeren indien je ESFR-sprinklers plaatst. Dit alles brengt met zich mee dat ESFR's minder duur zijn dan hun conventionele variant.

Verschil tussen standaard Sprinkler en ESFR in beeld

In onderstaand filmpje wordt het verschil tussen een gewone Sprinkler en een ESFR duidelijk getoond. De waterstraal van een standaard Sprinkler links wordt vergeleken met die van een ESFR rechts.

FAQ

Contacteer ons
 
SAGA Online Communication